ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  ΛΑΘΟΣ ΑΜΑ ΣΕ ΑΠΔ

  Μοιραστείτε
  avatar
  sagiouri

  Αριθμός μηνυμάτων : 35
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2009

  ΛΑΘΟΣ ΑΜΑ ΣΕ ΑΠΔ

  Δημοσίευση  sagiouri Την / Το Τρι Μάης 04, 2010 4:37 pm

  Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος εργοδότης υπέβαλλε ΑΠΔ για 12/2009 και έχει γράψει λάθος τον ΑΜΑ του εργαζόμενου με αποτέλεσμα όταν ο ασφαλισμένος αναζήτησε τα ένσημα του να μην υπάρχουν αυτά τα ημερομίσθια. Πως γίνεται η διόρθωση? Η ΑΠΔ έχει οριστικοποιηθεί. Ευχαριστώ. Φίλε admin έχει πρόβλημα το e-mail σου?
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: ΛΑΘΟΣ ΑΜΑ ΣΕ ΑΠΔ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Μάης 05, 2010 8:16 am

  Καλημέρα, στην περίπτωση αυτή πρέπει να μεταφερθεί η οριστικοποιημένη ασφαλιστική ιστορία για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο του ασφαλισμένου που λάθος ασφαλίστηκε στον σωστό ασφαλισμένο και γίνεται με την οθόνη «Έλεγχος Εργοδοτών-Τροποποίηση ασφ/κής ιστορίας».
  Στην οθόνη αυτή υπάρχει η ένδειξη «Αλλαγή ΑΜΑ», και την επιλέγεις, καταχωρείς τα στοιχεία του ασφ/νου που πραγματικά απασχολήθηκε, τον ΑΜΟΕ και επιλέγεις την εγγραφή που πρέπει να μεταφερθεί και με την αποθήκευση οριστικοποιείται η μεταφορά όλων των στοιχείων ασφάλισης από τον λάθος ΑΜΑ στον σωστό.
  Η διαδικασία γίνεται βέβαια με τη σχετική εισήγηση που θα αιτιολογεί το γεγονός (πρέπει να αποδεικνύεται ότι είναι πράγματι λάθος και δεν γίνεται σκόπιμα) και με απόφαση (χειρόγραφη) ο αριθμός της οποίας πρέπει να καταχωρηθεί στο σύστημα καθότι είναι υποχρεωτικό πεδίο.
  Η δυσκολία έγκειται περισσότερο στο να αποδειχθεί ότι πράγματι έγινε λάθος με δικαιολογητικά που να το αποδεικνύουν (γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος ασφ/νος να έχει σκοπιμότητα να μεταφερθεί η ασφ/κή ιστορία του πχ ο ένας ασφ/νος να δωρίζει-εμπορεύεται ασφάλιση σε κάποιον άλλο που θέλει να θεμελιώσει δικαίωμα παροχών-στην περίπτωση δηλ. που με την μεταφορά δημιουργείται ασφαλιστική ικανότητα χρειάζεται προσοχή), παρά στην διαδικασία μέσω του συστήματος που είναι σχετικά απλή όπως περιγράφω πιο πάνω.
  ΥΓ. Το e-mail μου απ’ ό,τι είδα δεν έχει κάποιο πρόβλημα, δοκίμασε πάλι.
  Σε χαιρετώ, αν θέλεις κάποια διευκρίνιση πες μου.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:07 pm