ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

  Μοιραστείτε
  avatar
  sagiouri

  Αριθμός μηνυμάτων : 35
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2009

  ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

  Δημοσίευση  sagiouri Την / Το Δευ Απρ 12, 2010 9:13 pm

  Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά σε όλους. Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος εργοδότης που έχει αναγγείλει ένα έργο για το οποίο απαιτούνταν Πίνακας Ι και Πίνακας ΙΙΙ (το 2005) και έχει υποβάλλει Δήλωση Μεταβολών για Αποπεράτωση έργου όπου όμως διαπιστώνεται ότι πράγματι έφερε το σύνολο των απαιτούμενων ημερομισθίων και κατέβαλε τις ανάλογες εισφορές όμως σε ότι αφορά τα προβλεπόμενα ημερομίσθια του Πίνακα ΙΙΙ τα υπέβαλε συνολικά σε μια ΑΠΔ (το 2005) και όλα με κωδικό κατασκευαστικής φάσης 06. Τι μπορεί να γίνει τώρα αφού ναι μεν τα ημερομίθσια είναι στο σύνολό τους σωστά όμως λάθος ανά φάση?Ευχαριστώ.
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Απρ 14, 2010 6:50 pm

  Καλησπέρα,σου εύχομαι Χρόνια Πολλά με υγεία.
  Σχετικά με το ερώτημά σου:
  Ελεγχος εισφορών έργων του πίνακα 2 και εργασιών του πίνακα 3
  Με την εγκ. 16/97 είχαν δοθεί οδηγίες για τον έλεγχο των ασφαλιστικών εισφορών έργων του πίνακα 2 και εργασιών του πίνακα 3, χωρίς να προβλέπεται ρητά από τη σχετική διάταξη του άρθρου 38.
  Από την κοινοποιούμενη με την εγκύκλιο 52/2002 διάταξη, προβλέπεται ρητά ότι ο έλεγχος των ασφαλιστικών εισφορών διενεργείται ανακεφαλαιωτικά,
  α) για έργα του πίνακα 2 μετά την πλήρη αποπεράτωση του έργου,
  β) για εργασίες του πίνακα 3 μετά την πλήρη αποπεράτωση όλων των εργασιών.
  Με τη ρύθμιση αυτή (έλεγχο εργασιών του πίνακα 3 μετά την πλήρη αποπεράτωση των εργασιών) θεωρείται ότι λύνονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον περιοριστικό έλεγχο κατά εργασία (π.χ. μικροεπισκευές που ο εργαζόμενος απασχολείται σε περισσότερες της μιας εργασίες κατά ημέρα).
  Ο έλεγχος μετά την πλήρη αποπεράτωση των εργασιών, για εργασίες του πίνακα 3 έχει εφαρμογή, όπως στην παρ. 6 περ. α της κοινοποιούμενης διάταξης ορίζεται, για έργα που θα απογραφούν από 5/4/2002 και μετά, καθώς και για έργα που απεγράφησαν πριν και μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν έχει γίνει εκκαθάριση του λογαριασμού εισφορών. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι οδηγίες της εγκ. 16/97.
  Τα παραπάνω ορίσθηκαν με την εγκύκλιο 52/02 και αντιλαμβάνεται κάποιος ότι για τις εργασίες του Πίνακα 3 δεν είναι αναγκαίο να υποβληθούν ΑΠΔ «περιοριστικά κατά εργασία». Το σύστημα όμως όταν με την απόδοση ΑΜΟΕ, στ ενημερωτικό σημείωμα για τις ημέρες εργασίας αθροίζει αυτές του Πίνακα 1 με αυτές του Πίνακα 3 και γίνεται απαιτητό το σύνολο των ημερών ανά κατασκευαστική φάση (επιμερίζεται).
  Σε τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα στην εκκαθάριση του έργου θα πρέπει κατά την παραλαβή της ΑΠΔ να υποβάλλεται και Υ.Δ . με την ανάλυση των εργασιών.
  Στην προκειμένη περίπτωση, άποψή μου είναι να υποβάλει (έστω και εκ των υστέρων) ΥΔ ο εργοδότης με την ανάλυση των εργασιών και η εκκαθάριση του έργου να γίνει μέσω Πινακίδας σύμφωνα με την ΥΔ.
  Τα ανωτέρω αφορούν μόνο τις ημέρες του Πίνακα 3 και όχι του Πίνακα 1.
  Καλό βράδυ.
  avatar
  sagiouri

  Αριθμός μηνυμάτων : 35
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2009

  Απ: ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

  Δημοσίευση  sagiouri Την / Το Σαβ Απρ 17, 2010 8:54 pm

  Ευχαριστώ πολύ admin. Καλό βράδυ.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:49 pm