ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΔ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

  Μοιραστείτε
  avatar
  mixalis

  Αριθμός μηνυμάτων : 1
  Ημερομηνία εγγραφής : 15/03/2010

  ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΔ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

  Δημοσίευση  mixalis Την / Το Τετ Μαρ 17, 2010 9:42 am

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΔ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ?

  ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΜΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΤΟΙΧΟΠΟΙΗΕΣ - ΔΑΠΕΔΑ ΚΤΛ) ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΤΑ ΣΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΟΙ ΑΠΔ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ? ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΟ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ? ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ? (ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΔ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Μαρ 17, 2010 9:34 pm

  Καλησπέρα,καλωσόρισες στο φόρουμ

  Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ:
  Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των υπηρεσιών της προς τους εργοδότες, ενημερώνει πως από 1/3/2010 αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης στο διαδίκτυο, των εργοδοτών που εκτελούν Ιδιωτικά Οικοδομικά - Ιδιωτικά Τεχνικά και Δημόσια Έργα και προκειμένου να υποβάλουν Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, θα πρέπει:

  - Οι εργοδότες Ιδιωτικών Οικοδομικών Έργων να πιστοποιούνται για κάθε έργο ξεχωριστά (για κάθε ΑΜΟΕ ξεχωριστό pin - puk).

  - Οι ανάδοχοι Δημοσίων Οικοδομοτεχνικών Έργων ή Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων:
  • Να πιστοποιούνται για κάθε έργο τους ξεχωριστά.
  • Να δηλώνουν στοιχεία υπεργολάβου (Επωνυμία και ΑΦΜ), εάν τμήμα του έργου εκτελεστεί υπεργολαβικά, προκειμένου ο υπεργολάβος να υποβάλει ξεχωριστή Α.Π.Δ. για τους εργατοτεχνίτες που απασχολεί.
  • Να ενημερώνουν το σύστημα με διαγραφή συγκεκριμένου υπεργολάβου μετά τη λήξη της κάθε εργολαβίας.
  - Οι υπεργολάβοι να δηλώνουν εκτός από τα στοιχεία τους, τα στοιχεία του έργου και του αναδόχου, προκειμένου να πιστοποιηθούν.  Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος εργοδότης θεωρείται ο ανάδοχος του έργου μέχρι την αποπεράτωσή του ανεξάρτητα αν κάποιες εργασίες γίνουν από υπεργολάβο.
  Συνεπώς θα ζητήσει ο ανάδοχος κωδικό (για κάθε έργο ξεχωριστά) και οι ΑΠΔ θα υποβάλλονται από αυτόν ως πιστοποιημένος χρήστης.
  Στην περίπτωση που υπάρχει υπεργολάβος απ’ ό,τι γνωρίζω, δηλώνει ΑΦΜ και ΕΠΩΝΥΜΊΑ, πιστοποιείται και αυτός και λαμβάνει κωδικούς ξεχωριστούς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να καταχωρίσει ο ίδιος τις εγγραφές για το προσωπικό που απασχολήθηκε στις υπεργολαβικές εργασίες.
  Για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ όπως ανάφερα και πιο πάνω υπεύθυνος για την καταβολή των εισφορών είναι μόνο ο ανάδοχος, ανεξάρτητα αν οι ΑΠΔ καταχωρισθούν από τον υπεργολάβο, συνεπώς η το Γραμμάτιο είσπραξης τρεχουσών εισφορών θα είναι στο όνομα του αναδόχου που είναι και υπεύθυνος.
  Καλό βράδυ

  ΥΓ, Καλύτερα να μη γράφεις με κεφαλαία αλλά με μικρά γράμματα-Σε ευχαριστώ

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:07 pm