ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

  Μοιραστείτε
  avatar
  sagiouri

  Αριθμός μηνυμάτων : 35
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2009

  ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

  Δημοσίευση  sagiouri Την / Το Πεμ Φεβ 25, 2010 7:00 pm

  Καλησπέρα. Όταν κοινοποιείται στην Υπηρεσία ένα έγγραφο της Αστυνομίας για αυθαίρετη κατασκευή (χωρις όμως έκθεση αυτοψίας αυτή υποβάλλεται όπως λέει στην Εισαγγελία) τις ενέργεις προβλέπονται? Γράφει συγκεκριμένα ''Οι λοιπές Υπηρεσίες στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα (περιλαμβάνει ΙΚΑ, Δ.Ο.Υ., ΔΕΗ, ΔΗΜΟΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ) χωρίς τη συνημμένη αλληλογραφία, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους''. Δηλαδή? Καλό απόγευμα.
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Πεμ Φεβ 25, 2010 8:04 pm

  Καλησπέρα,
  Πρόκειται για ¨σήμα αυθαιρέτου» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται και συνήθως προέρχεται από γραπτή καταγγελία κάποιου «καλοθελητή» (γείτονας, ακόμη και συγγενής).
  Ξεκινάς από την καταχώρησή του στο σύστημα και οι ενέργειες που ακολουθούν είναι:
  -Επιτόπιος έλεγχος στο χώρο, ενημέρωση του ιδιοκτήτη για την κοινοποίηση της αστυνομίας.
  -Εκτίμηση των εργασιών που εκτελέστηκαν και εάν είναι εφικτό, επιμέτρηση αυτών (εξετάζεται και το είδος των εργασιών που ενδεχομένως να μην είναι οικοδομικές).
  Ο ιδιοκτήτης παραλαμβάνει πρόσκληση στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία που πρέπει να προσκομίσει στην υπηρεσία.
  Εξετάζεται ο προσδιορισμός της χρονικής περιόδου που έγιναν οι εργασίες με βάση την κοινοποίηση ή άλλα έγγραφα και,
  -στην περίπτωση που πιθανολογείται να έγιναν πέραν της δεκαετίας (υπάρχει και αυτή η περίπτωση) ζητούνται στοιχεία που το αποδεικνύουν και αν πράγματι από τα στοιχεία αυτά προκύπτει παραγραφή, μετά από εισήγηση του αρμοδίου υπαλλήλου η υπόθεση τίθεται στο αρχείο και ενημερώνεται το σύστημα για τη διεκπεραίωση.
  -στην περίπτωση που αναμφισβήτητα οι εργασίες έγιναν σε χρονική περίοδο εντός της δεκαετίας σημαίνει ότι θα καταλογισθούν εισφορές και ζητούνται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απογραφή και τον προσδιορισμό των ημερών εργασίας που απαιτήθηκαν για την εκτέλεσή τους με Πίνακα1 ή 2 ή 3 (από μηχανικό) ανάλογα με το είδος κατασκευής-εργασιών (εάν είναι εφικτή η επιμέτρηση από την υπηρεσία δεν υποβάλει Πίνακα και ο προσδιορισμός γίνεται αυτεπάγγελτα).
  Με τα στοιχεία που θα υποβληθούν γίνεται αυτεπάγγελτη απογραφή με την ένδειξη «από σήμα αυθαιρέτου» και καταλογίζονται οι εισφορές με Έκθεση Ελέγχου, και Πράξεις επιβολής (ΠΕΕ,ΠΕΠΕΕ 45%-μη απογραφή, ΠΕΑΠ).
  Εξετάζεται εάν στην κοινοποίηση περιλαμβάνονται ασφαλισμένοι που ενδεχομένως να καταγράφηκαν ότι απασχολούνταν. Στην περίπτωση αυτή συντάσσεται και Έκθεση Ελέγχου (αφού προηγηθεί Ουσιαστικός Έλεγχος) τύπου 156-με ασφαλισμένους (τουλάχιστον για 1 ημέρα ασφάλισης και εάν είναι Κυριακή με προσαυξημένες αποδοχές κατά 75%) και αφού τελεσιδικήσει (εξαντληθούν τα ένδικα μέσα ή οι προθεσμίες για άσκηση αυτών) οριστικοποιείται για ενημέρωση της ασφαλιστικής ιστορίας.
  Ενημερώνεται το σύστημα για τη διεκπεραίωση (αποχρέωση).
  Εάν ο ιδιοκτήτης δεν είναι συνεργάσιμος και τα στοιχεία είναι ελλιπή, ζητούνται με έγγραφο από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.
  Καλό βράδυ.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:51 pm