ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  Μεταφορά ασφάλισης από μια περίοδο σε μια προγενέστερη

  Μοιραστείτε
  pati
  pati

  Αριθμός μηνυμάτων : 39
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/01/2010
  Ηλικία : 44
  Τόπος : ΑΘΗΝΑ

  Μεταφορά ασφάλισης από μια περίοδο σε μια προγενέστερη

  Δημοσίευση  pati Την / Το Σαβ Ιαν 30, 2010 9:15 am

  Γειά σας. Εμφανίζεται άτομο να μου ζητήσει ένσημα τα οποία δεν είχαν περάσει στο σύστημα. Κρατουσε στα χέρια του την ΑΠΔ. Μήνας οκτώβριος 2009 και μάλιστα απασχόληση σε δικιά μου οικοδομή. αριθμός ημερών 20. Ελέγχω στο ΟΠΣ και βρίσκω ότι για 10/09 ήδη υπάρχει απασχόληση σε άλλη οικοδομή με σύνολο ημερών 20. μου εξηγεί ότι του χρωστούσαν τα ένσημα από την δικιά μου οικοδομή (πραγματική απασχόληση 6/09 ) και ότι του έβαλαν για 10/09. Αιτιολογία πιστευτή διότι η έτερη απασχόληση για 10/09 είναι σε περιοχή άλλου νομού όπου συνεχίζεται με ασφ΄λιση και τον 11/09.
  Εφόσον φτάσω στο σημείο να το αποδεχτώ , ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνω στο ΟΠΣ;
  Ουσιαστικό έλεγχο με ακύρωση ασφάλισης για 10/09 ( δυστυχώς δεν είναι μόνιος στην ΑΠΔ για να ζητήσω με ΥΣ να την ακυρώσουν όλη) και έπειτα ΕΕ για 06/09;
  Και μάλιστα πιο ειδικά θέλω να ρωτήσω για τον χειρισμό των οικονομικών αποτελεσμάτων που θα δημιουργηθούν.Και μιλάω κυρίως για τον συμψηφισμό της ΠΕΕ που θα δημιουργηθεί με το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί κατα την πληρωμή της ΑΠΔ). Για την ΠΕΠΕΕ και το ΠΕΠΤ ούτε λόγος να γίνεται . Αυτά θα πληρωθούν.
  Στην ΑΚΜΕΤ κάνω επιστροφή σε εργοδότη και σε ΕΔΚ μεταφορά υπολοίπων στην καρτέλα οφειλέτη;
  Ευχαριστώ και καλημερα.
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: Μεταφορά ασφάλισης από μια περίοδο σε μια προγενέστερη

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ Ιαν 30, 2010 10:05 am

  Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι
  -Ουσιαστικός έλεγχος με ακύρωση ασφάλισης για 10/09 για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο και Νέα ασφάλιση στη σωστή χρονική περίοδο 6/2009 (ποσοστό ΠΕΠΕΕ 45% _ Μη υποβολή ΑΠΔ-εφόσον για τον 6/09 δεν έχει υποβληθεί ΑΠΔ, αν είχε υποβληθεί θα ήταν 30% Ανακριβής)
  -Έλεγχος Δηλωθέντων Καταβληθέντων – ΕΔΚ (είναι υποχρεωτικός άλλωστε πριν την ΑΚΜΕΤ)
  -Απόφαση Ακύρωσης Μετατροπής Ασφάλισης (ΑΚΜΕΤ) (με επιστροφή στον εργοδότη εφόσον δεν προκύπτει δόλος δηλ. παράνομα ωφελήματα, θεμελίωση παροχών κλπ…)
  -Επίδοση – Οριστικοποίηση παραστατικών μετά την πάροδο της προβλεπόμενης προθεσμίας ένδικων μέσων.
  -Έκθεση Ελέγχου για τη Νέα ασφάλιση τύπου 156 (με ασφαλισμένους) σε συσχετισμό με τον Ουσιαστικό Έλεγχο
  -ΠΕΕ ισόποση της Έκθεσης ελέγχου
  -ΠΕΠΕΕ (το ποσοστό επιβάρυνσης έχει καθορισθεί από τον Ουσιαστικό)
  -Επίδοση των παραστατικών στον εργοδότη
  Τα οικονομικά αποτελέσματα που θα παραχθούν είναι:
  -Άμεση καταχώριση του εργοδότη στον Κατάλογο οφειλετών της Ταμειακής υπηρεσίας (χρέωση στην Καρτέλα του οφειλέτη)
  -Διαγραφή ποσού στην Καρτέλα του οφειλέτη κατά το μέρος του ποσού της ακύρωσης. Η κίνηση αυτή θα γίνει μόνο μετά από την οριστικοποίηση της Απόφασης ακύρωσης (ΑΚΜΕΤ) δηλαδή μετά την πάροδο της προβλεπόμενης προθεσμίας ένδικων μέσων. Σε παρόμοιες όμως περιπτώσεις για την αποφυγή της καθυστέρησης καλείται ο ασφαλισμένος και δηλώνει επί της αποφάσεως «αποδέχομαι την παρούσα και δεν θα υποβάλω ένσταση» ώστε να είναι άμεση η οριστικοποίηση της Απόφ. Ακύρωσης και να παραχθούν τα οικονομικά αποτελέσματα στην Καρτέλα του οφειλέτη.
  Μετά την ανωτέρω διαδικασία και εφόσον έχει γίνει η οριστικοποίηση, η οφειλή του εργοδότη (μετά τον αυτόματο συμψηφισμό της κύριας εισφοράς) θα είναι τα Πρόσθετα τέλη από 6/2009 έως 10/2009 δηλ. 3+1+1+1=6%, και η ΠΕΠΕΕ 45%, χωρίς να γίνει άλλος ΕΔΚ ή μεταφορά αχρεωστήτων κλπ γιατί η διαδικασία της διαγραφής του ποσού της ακύρωσης γίνεται απευθείας στην Καρτέλα του οφειλέτη.Μεταφορά στον ΕΔΚ θα γίνει μόνο αν προκύπτουν αχρεώστητα από άλλη αιτία και δικαιολογούνται βέβαια.
  Τέλος καλείται ο εργοδότης και κατά την επίδοση (προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία), εάν φυσικά δέχεται, παραλαμβάνει κατά τον τρόπο που παρέλαβε ο ασφαλισμένος για να γίνει η οριστικοποίηση της Έκθεσης ελέγχου προκειμένου να ενημερωθεί η ασφαλιστική ιστορία.
  -Οριστικοποίηση της Έκθεσης ελέγχου
  Καλημέρα.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:44 pm