ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  Διάρκεια ισχύος οικοδομικής άδειας

  Μοιραστείτε
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Διάρκεια ισχύος οικοδομικής άδειας

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Νοε 22, 2009 3:00 am

  Διάρκεια ισχύος οικοδομικής άδειας
  Με τις διατάξεις του από 8/7/1993 Π.Δ. που αφορά το νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών (ΦΕΚ 795/13-7-93) και ειδικότερα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1 που αναφέρονται στην ισχύ και αναθεώρηση οικοδομικής άδειας ορίζεται ότι:
  «Οι Οικοδομικές άδειες αν δεν ανακληθούν ή ακυρωθούν ισχύουν μέχρι την αποπεράτωση των προβλεπομένων από αυτές οικοδομικών εργασιών που πιστοποιείται με τη σχετική θεώρηση της άδειας και όχι περισσότερο από τέσσερα χρόνια από την έκδοσή τους. Κατ εξαίρεση ο χρονικός περιορισμός των τεσσάρων χρόνων αυξάνεται σε έξι τις περιπτώσεις ανέγερσης ξενοδοχείων δυναμικότητας ανω των τριακοσίων κλινών ή κτιριακών εγκαταστάσεων παραγωγικών δραστηριοτήτων, βιομηχανικής χρήσης, εμβαδού άνω 5000 τ.μ. ή όγκου άνω των 15000 κυβ.μ.
  Ακολούθως στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι: «η οικοδομική άδεια αναθεωρείται για την παράταση της ισχύος της μετά από αυτοψία με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  α) Αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο.
  β) Αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της αδείας, δεν έγιναν οικοδομικές εργασίες ή δεν έχει παραδοθεί πλήρως ο φέρων οργανισμός της οικοδομής η άδεια αναθεωρείται για τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία λήξης της.
  Τέλος με τις διατάξεις της παρ.6 του ως άνω άρθρου ορίζεται ότι για τις άδειες κατεδάφισης, επίχωσης ή εκσκαφών ισχύουν για έξι μήνες από την έκδοσή τους εφόσον δεν ανακληθούν οι ακυρωθούν.
  Μετά την παρέλευση των έξι μηνών η άδεια αναθεωρείται για άλλους έξι μήνες από την ημερομηνία λήξεως της ισχύος της. Μετά το πέρας και του δευτέρου εξαμήνου η άδεια παύει να ισχύει (Ε41/95/6-4-2006 απαντητικό σε ερώτημα έγγραφο).

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:34 pm