ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  Πράξη Επιβολής Εισφορών– Π.Ε.Ε.

  Μοιραστείτε
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Πράξη Επιβολής Εισφορών– Π.Ε.Ε.

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Νοε 22, 2009 1:22 am

  ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ – Π.Ε.Ε.
  Η Πράξη Επιβολής Εισφορών συντάσσεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος, δια των εντεταλμένων υπαλλήλων του που ορίζονται με απόφαση του Δ/ντού του Υποκ/τος (Άρθρο 23 παρ.4 του Κ.Α ΙΚΑ), στις περιπτώσεις που ο εργοδότης υπέβαλε μισθ/κές Καταστάσεις ή ΑΠΔ για τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους που απασχολήθηκαν στο έργο αλλά δεν κατέβαλε τις αντίστοιχες εισφορές.
  Πράξεις επιβολής εισφορών συντάσσονται και μετά από καταγγελία ή από διαπίστωση (βάσει επιτοπίου ελέγου) εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών χωρίς να έχει ασφαλιστεί εργατοτεχνικό προσωπικό (ή ασφαλίστηκε για λιγότερες ημέρες σε σχέση με τις εργασίες που εκτελέστηκαν). Σε αυτές τις περιπτώσεις συντάσσεται πρώτα Έκθεση Ελέγχου με τον καθορισμό των ημερών εργασίας και των αποδοχών βάσει των οποίων καταλογίζονται οι εισφορές.
  Οι Πράξεις Επιβολής συντάσσονται εις τριπλούν, ενώ το πρώτο φύλλο είναι ο Χρηματικός κατάλογος που αποστέλλεται στο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ ή τις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκ/των ή Παρ/των το γρηγορότερο και όχι πέραν των 15 ημερών του επόμενου μήνα. Το κίτρινο αντίγραφο υποβάλλεται στη ΔΜΕ, το ροζ παραδίδεται στο Μητρώο ασφ/νων του Υποκ/τος και το μπλε επίδεται στον εργοδότη, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ΚΑ-ΙΚΑ.
  Με την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Β΄φάσης, οι χρηματικοί κατάλογοι δεν αποστέλλονται πλέον στις Ταμειακές υπηρεσίες επειδή καταχωρούνται άμεσα στο σύστημα, εάν είναι χειρόγραφες (για εισφορές μέχρι 31/12/2001), ή εκδίδονται από αυτό (για εισφορές μετά την 1/1/2002).
  Η υποβολή αίτησης θεραπείας (ένστασης) ενώπιον του αρμοδίου κατά νόμου οργάνου (π.χ.ΤΔΕ), κατά καταλογιστικής πράξης του ΙΚΑ, δεν αναστέλλει την ταμειακή βεβαίωση της απαίτησης και τη διενέργεια πράξεων διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), εκτός αν καταβληθεί το 50% της κύριας οφειλής μετά των αναλογούντων σ’ αυτή κατά την ημερομηνία της καταβολής πρόσθετων τελών (άρθρο 4 παρ.5 του Ν.2556/97).
  Οι ΠΕΕ συνταχθείσες κατά νόμιμο τύπο, αποτελούν δημόσιο έγγραφο και είναι εκτελεστές. (Εφ.Αθηνών 485/75 Δ.ΙΚΑ 1975 σελ 964).
  Αν η έκθεση ελέγχου είναι ελλιπής αυτό δε συνεπιφέρει ακυρότητα της ΠΕΕ (Άρθρο 26 παρ. 3 του ΚΑ-ΙΚΑ, Σ.τ.Ε 2300/77 ΔΕΝ 1988 σελ.594, 4153/88 ΕΔΚΑ 1989 σελ.276)

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:05 pm