ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ

  Μοιραστείτε
  avatar
  mitsostakis

  Αριθμός μηνυμάτων : 5
  Ημερομηνία εγγραφής : 18/04/2010

  ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ

  Δημοσίευση  mitsostakis Την / Το Παρ Μάης 28, 2010 4:48 pm

  Καλησπέρα,

  Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

  Σε ιδιωτικό οικοδομικό έργο που δεν τελέστηκαν εργασίες από ασφαλισμενους στο ΙΚΑ(παρά μόνο από ελ.επαγγελματίες)κατα τη διάρκεια μιας ασφαλιστικής περιόδου (ενός μηνός), ενώ τις προηγούμενες τελούνταν (και έχουν υποβληθεί οι αντίστοιχες ΑΠΔ) και σίγουρα την αμέσως επόμενη θα τελεστούν (συνεπώς θα υποβληθεί και η αντίστοιχη ΑΠΔ), χρειάζεται να υποβληθεί για τη "νεκρή" περίοδο ΑΠΔ;

  Ευχαριστώ πολύ
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Μάης 28, 2010 11:22 pm

  Καλησπέρα.
  «ΑΠΔ-Τύπος Δήλωσης 02 Έκτακτη (Προϊσχύον καθεστώς)
  Οι εργοδότες των οικοδομοτεχνικών έργων με την έκτακτη ΑΠΔ δηλώνουν την διακοπή των οικοδομικών εργασιών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών (συμπληρώνεται δηλαδή υποχρεωτικά το πεδίο 47 της τέταρτης σελίδας του εντύπου). Η δήλωση αυτή υποβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη διακοπή των εργασιών. Για το διάστημα που δεν εκτελούνται εργασίες δεν υποβάλλεται ΑΠΔ. Όταν ο εργοδότης απασχολήσει ξανά προσωπικό θα υποβάλλει κανονικά ΑΠΔ χωρίς άλλη προηγούμενη ενέργεια.
  Κατάργηση της έκτακτης Α.Π.Δ. εγκ 54/04 (Ισχύον καθεστώς)
  Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9 παρ. 2 του ν. 3232/04 και 17 παρ. 2 του «Κανονισμού διαδικασιών ασφάλισης για την εφαρμογή της Α.Π.Δ.» παύουν, από 1/1/04, να ισχύουν αυτές του άρθρου 5 του ν. 2972/01, με τις οποίες είχε θεσπισθεί υποχρέωση των εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων, όταν διέκοπταν την απασχόληση του συνόλου του προσωπικού τους και των εργοδοτών Οικοδομοτεχνικών Έργων, όταν διέκοπταν τις εργασίες τους για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, να υποβάλλουν Έκτακτη (02) Α.Π.Δ.
  Η κατάργηση της Έκτακτης (02) Α.Π.Δ., η οποία επιφέρει και ταυτόχρονη κατάργηση των κυρώσεων, που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 2972/01, αφορά όσες περιπτώσεις η διακοπή της απασχόλησης του συνόλου του προσωπικού του εργοδότη έλαβε χώρα από 1/1/04 και μετά».


  Συνεπώς δεν χρειάζεται να κάνεις καμία ενέργεια, όταν γίνουν πάλι οικοδομικές εργασίες θα υποβάλεις ΑΠΔ (στις νόμιμες προθεσμίες) για την ασφάλιση των εργατοτεχνιτών οικοδόμων που απασχολήθηκαν.
  Οι ΑΠΔ για στα οικοδομοτεχνικά έργα υποβάλλονται όταν γίνονται οικοδομικές εργασίες για την ασφάλιση αυτών που δούλεψαν, (όποτε δούλεψαν και όσο δούλεψαν).
  Προσοχή όμως, στην περίπτωση που επέλθει μεταβολή επωνυμίας, υπευθύνων ή στοιχείων υπευθύνων θα πρέπει να δηλωθεί (ημεταβολή) εντός 30 ημερολογιακών ημερών για την αποφυγή αυτοτελούς προστίμου (150€ ή 300€ κατά περίπτωση).
  Καλό βράδυ.
  avatar
  mitsostakis

  Αριθμός μηνυμάτων : 5
  Ημερομηνία εγγραφής : 18/04/2010

  Απ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ

  Δημοσίευση  mitsostakis Την / Το Σαβ Μάης 29, 2010 8:36 am

  Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:07 pm