ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ

  Μοιραστείτε
  avatar
  sagiouri

  Αριθμός μηνυμάτων : 35
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2009

  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ

  Δημοσίευση  sagiouri Την / Το Παρ Ιαν 29, 2010 7:22 pm

  Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω αν οι εργασίες για την κατασκευή στέγης παλαιότερα π.χ. το 1990 θεωρείται ότι ανήκει στην κατηγορία Οικοδομικού σκελετου ή στις Λοιπές εργασίες? Ευχαριστώ.
  Υ.Σ. Ωραία φωτογραφία!!
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιαν 29, 2010 9:08 pm

  Ευχαριστώ πολύ για το Υ.Γ.
  Πού το θυμήθηκες το 1990; Τι εννοείς όμως; Αποκλειστικά κατασκευή στέγης; Με εμφύτευση υποστηλωμάτων; Από οπλισμένο σκυρόδεμα, κεραμίδια; Πρόκειται για χαρακτηρισμό κατά την απογραφή ή κατά τον καταλογισμό; Αυτό το αναφέρω γιατί, αν είχε γίνει η απογραφή παλαιότερα και ο εργοδότης ενημερώθηκε ότι για την κατασκευή στέγης πρέπει να υποβάλει ΜΚ στο οικ. σκελετό εξυπακούεται ότι δεχόμαστε αυτό ή τέλος πάντων αυτό για το οποίο ενημερώθηκε από την υπηρεσία.
  Σε γενικές γραμμές, εάν η στέγη είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα ανήκει στην κατηγορία Οικοδομικού σκελετού (φυσικά δεν εννοείς αντικατάσταση στέγης γιατί είναι ανεξάρτητη κατασκ/κή φάση που εξετάζεται αυτόνομα).
  Καλό ξημέρωμα
  avatar
  sagiouri

  Αριθμός μηνυμάτων : 35
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2009

  Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ

  Δημοσίευση  sagiouri Την / Το Δευ Μαρ 22, 2010 6:36 pm

  Φίλε Admin καλησπέρα. Θέλω μια διευκρίνιση για το θέμα της αντικατάστασης στέγης. Αν ένας εργοδότης απογράψει ένα ισόγειο κατάστημα και σε λίγο διάστημα φέρει μια μεταβολή για προσθήκη ορόφου όπου στον Πίνακα του Μηχανικού συμπεριλαμβάνονται και ημερομίσθια για αντικατάσταση στέγης. Στην συνέχεια αργότερα φέρνει και δεύτερη μεταβολή για προσθήκη και άλλου ορόφου (δύο όροφοι σύνολο). Εχει λοιπόν τώρα ολοκληρώσει τον Α όροφο και στον Β' υπάρχει μόνο ο οικοδομικός σκελετός. Τα ημερομίσθια που περιέχονταν στον Πίνακα για την αντικατάσταση στέγης ποιά εργασία αφορούν? Το ότι αντικατέστησε την στέγη απ το ισόγειο προκειμένου να γίνει ο όροφος ή ότι όταν ολοκληρωθεί και ο Β όροφος που είναι ημιτελής θα κατασκευαστεί στέγη? Δηλαδή σε ποιά φάση πρέπει να προσκομισθούν? Ευχαριστώ.
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Μαρ 22, 2010 8:38 pm

  Καλησπέρα.
  Αντικατάσταση στέγης σημαίνει ότι υπάρχει ήδη στο κτίσμα μια στέγη η οποία θα αντικατασταθεί με νέα (δεν πρέπει να το συσχετίζουμε με την κατασκευή στέγης που είναι ανεξάρτητη περίπτωση και την εξετάζουμε όταν έχει κατασκευαστεί κάπου ξεχωριστά μια στέγη πχ κεραμοσκεπή αυτοφερόμενη στον ακάλυπτο, στη βεράντα, που δεν έχει δηλωθεί). Οι εργασίες αυτές προβλέπονται από τον Πίνακα 1 στην 9η γραμμή και δεν επιμερίζονται σε ενδιάμεσες κατασκευαστικές φάσεις, αλλά η ΑΠΔ υποβάλλεται με τον κωδικό 10-πλήρης αποπεράτωση.
  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ποια στέγη αφορά ο πίνακας 1 θα το διαπιστώσεις με επιτόπιο έλεγχο, σε συνεννόηση με το μηχανικό που τον συνέταξε. Προφανώς αφορά στη στέγη του ισογείου αφού, όταν έγινε η μεταβολή για την προσθήκη του Α΄ ορόφου, δεν υπήρχε στέγη στον Α΄ όροφο (δεν υφίστατο) για να αντικατασταθεί.
  Συνεπώς τα ημερομίσθια που αφορούν στην αντ/ση στέγης θα πρέπει να προσκομισθούν πριν την έναρξη του Α΄ ορόφου ή την ίδια χρονική περίοδο.
  Μερικές φορές η αποκαλούμενη αντικατάσταση στέγης αφορά στην ενίσχυση υποστηλωμάτων που, εντελώς λάθος, δηλώνεται ως αντ/ση στέγης με πίνακα 1 αντί Πίνακα 3 που απαιτείται για τις εμφυτεύσεις υποστηλωμάτων (ενίσχυση του φέροντος οργανισμού με κολόνες για να αντέξουν το φορτίο άλλων ορόφων).
  Καλό σου βράδυ.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:06 pm