ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  Απολογιστικά σε Δημόσια Έργα

  Μοιραστείτε
  pati
  pati

  Αριθμός μηνυμάτων : 39
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/01/2010
  Ηλικία : 44
  Τόπος : ΑΘΗΝΑ

  Απολογιστικά σε Δημόσια Έργα

  Δημοσίευση  pati Την / Το Τρι Ιαν 26, 2010 8:12 pm

  Καλησπέρα και μπράβο για αυτη τη προσπάθεια.
  Εγώ θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:
  Εμφανίζεται λογαριασμός με κονδύλι για απολογιστικά. Στην ΑΠΔ υπάρχει πεδίο για απολογιστικά. Σε περίπτωση που έχει εμφανίσει ασφαλισμένους στην ΑΠΔ με συμπληρωμένο αριθμό ημερών απασχόλησης στο πεδίο απολογιστικών είναι όλα ok?
  Σε περίπτωση που δεν έχει εμφανίσει τίποτα στην ΑΠΔ τότε προβαίνουμε σε καταλογισμό αυτών και μάλιστα με συντελεστή 45%;
  Ή ισχύει κάτι διαφορετκό από αυτά πο αναφέρω;
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: Απολογιστικά σε Δημόσια Έργα

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τρι Ιαν 26, 2010 10:21 pm

  Απολογιστικές εργασίες #42 ΠΔ. 609/1985
  Στις περιπτώσεις συμβάσεων με ανάδοχο για την κατασκευή έργου με το απολογιστικό σύστημα οι εργασίες ονομάζονται απολογιστικές, που δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό τιμολόγιο και που πληρώνονται με αποτίμηση/απολογισμό κόστους + όφελος Ανάδοχου.
  Στη σύμβαση του έργου περιλαμβάνονται σε μορφή ποσού ή αριθμού ημερών που χαρακτηρίζονται ως "απολογιστικές". Οι εισφορές που θα καταβληθούν είναι ανάλογες του ποσού των απολογιστικών ή των αντίστοιχων ημερών. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά απολογιστικών στον υπολογισμό ΠΕΔ. Η μη υποβολή ΑΠΔ ή ελλειπής καταβολή εισφορών σε εκτελεσθείσες εργασίες με το απολογιστικό σύστημα συνεπάγεται σύνταξη Έκθεσης Ελέγχου.
  Πεδίο 43: «Ημέρες απολογιστικών εργασιών»
  Αφορά μόνο δημόσια έργα. Συμπληρώνονται οι ημέρες απασχόλησης που αφορούν απασχόληση μόνο σε εργασίες απολογιστικές. Όταν, δηλαδή, από τη σύμβαση ανάθεσης του έργου προβλέπεται ότι μέρος ή όλο το έργο εκτελείται απολογιστικά, οι ημέρες απασχόλησης για αυτές τις εργασίες χαρακτηρίζονται ως ημέρες απολογιστικές και καταχωρίζονται στο πεδίο 43 αντί του πεδίου 39.
  Όταν δεν υπάρχουν απολογιστικές ημέρες ή το οικοδομοτεχνικό έργο είναι ιδιωτικό το πεδίο δεν συμπληρώνεται (Εγκ. 4/2002).
  Δυστυχώς απ΄ όσο ξέρω δεν υπάρχει κάποια εγκύκλιος, οδηγία ή Γεν. έγγραφο που να παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες για τις απολογιστικές εργασίες, με αποτέλεσμα να μην αποφεύγεται ο αυτοσχεδιασμός και η κατά κρίση διαχείριση. Συμφωνώ με τον τρόπο που περιγράφεις και θεωρώ ότι είναι σωστός.
  Καλό βράδυ.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:06 pm