ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

  Μοιραστείτε
  avatar
  sagiouri

  Αριθμός μηνυμάτων : 35
  Ημερομηνία εγγραφής : 25/11/2009

  ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

  Δημοσίευση  sagiouri Την / Το Πεμ Δεκ 10, 2009 5:09 pm

  Γειά σας και πάλι. Θέλω να ρωτήσω για μια περίπτωση με δημόσιο έργο. Ερχεται κάποιος εργοδότης που έχει Δημόσιο έργο για νπάρει βεβαίωση μη οφειλής για είσπραξη λογαριασμού. Αφού γίνει ο σχετικός έλεγχος φαίνεται ότι δεν έχει καμία εκκρεμότητα και μπορεί απο το σύστημα να πάρει βεβαίωση. Όμως ο εργοδότης αυτός διατηρεί και επιχείρηση οπου εκει οφείλει. Τι είδους βεβαίωση θα πάρει τώρα, αφου στο μεν σύστημα για την έκδοση της βεβαίωσης είναι εντάξει απ την άλλη όμως οφείλει στην επιχείρηση του. Λίγο γρίφος δεν είναι αυτό?
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Δεκ 11, 2009 6:54 pm

  Από τις Φ11/2406/3-11-92 και Φ11/2456/15-11-93 Υπουργικές Αποφάσεις προβλέπεται ότι: Ασφαλιστικά ενήμερος είναι ο ανάδοχος έργου του «Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ…επιχειρήσεων και οργανισμών» όταν δεν οφείλει:
  α) από το έργο για το οποίο χορηγείται η βεβαίωση,
  β) από την επιχείρηση του αναδόχου, (θα πρέπει να προσκομίζεται Υ.Σ. από Υποκ/μα της έδρας του αναδόχου)
  -Η βεβαίωση λογαριασμού χορηγείται από το Υποκ/μα απογραφής του έργου.
  -Ισχύει (η βεβαίωση) μέχρι την εξόφληση του λογαριασμού για τον
  οποίο χορηγείται(Εγκ 94/2007, 45/2001 σελ. 41).
  Συνεπώς, κάθε φορά που υποβάλλεται Λογαριασμός – Πιστοποίηση εργασιών θα πρέπει να ελέγχεται το έργο σύμφωνα με τις πιστοποιηθείσες εργασίες, σε συσχετισμό με τις προσκομισθείσες ΑΠΔ σε ό,τι αφορά τις οικοδομικές εργασίες και τιμολόγια σε ό,τι αφορά τις εστεγασμένες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τυχόν επιτοπίους ελέγχους. Επίσης, με την αίτηση υποβάλλεται υπηρεσιακό σημείωμα από την έδρα του αναδόχου.
  Στην περίπτωση που από το υπηρεσιακό σημείωμα της έδρας προκύπτει ρυθμισμένη οφειλή, συμπληρώνονται τα αντίστοιχα πεδία στην οθόνη της έκδοσης βεβαίωσης δημοσίου έργου (2η καρτέλα).
  Δεν ζητούνται υπηρεσιακά σημειώματα (για άλλα δημόσια έργα που ενδεχομένως έχει ο ανάδοχος) πέραν της έδρας και ελέγχεται μόνο το έργο για το οποίο ζητείται η βεβαίωση.
  Τα λέμε πάλι.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:05 pm