ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  Προσωπική απασχόληση

  Μοιραστείτε
  avatar
  manos

  Αριθμός μηνυμάτων : 1
  Ημερομηνία εγγραφής : 28/11/2009

  Προσωπική απασχόληση

  Δημοσίευση  manos Την / Το Σαβ Νοε 28, 2009 1:03 pm

  Γειά σας, καλορίζικο το Forum.
  Η ερώτηση που έχω είναι ότι την οικοδομή μας θα τη βάψουμε μόνοι μας. Το ΙΚΑ μας έχει βγάλει τα ημερομίσθια που αναλογούν στα χρώματα.
  Η οικοδομή δεν είναι μεγάλη και επειδή ο πεθερός μου είναι συνταξιούχος οικοδόμος και θα τη βάψει αυτός (με τη βοήθειά μου βέβαια) μπορώ να έχω απαλλαγή από αυτά που έχει βγάλει το ΙΚΑ;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ακλή συνέχεια.
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Απ: Προσωπική απασχόληση

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ Νοε 28, 2009 6:34 pm

  Καλώς ήλθες στο Forum.
  Σχετικά με την ερώτησή σου, πλήρης απαλλαγή από την καταβολή των εισφορών που αντιστοιχούν στις εργασίες χρωματισμών λόγω προσωπικής απασχόλησης δεν υπάρχει. Δικαιολογείται μείωση μέχρι 30%, κάτω από προϋποθέσεις όπως εκ των προτέρων αίτηση με συνημμένα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι είναι πρώτη κατοικία, με άδεια, μέχρι 150 τ.μ κύριας χρήσης και αυτός που θα απασχοληθεί να είναι α΄βαθμού συγγενείας, οικοδόμος με 100 ημερομίσθια τουλάχιστον προϋπηρεσία ως οικοδόμος ανεξάρτητα από ειδικότητα.
  Η προσωπική απασχόληση, εφόσον αυτή διαπιστώνεται, θα γίνεται δεκτή σε όλες τις φάσεις των εργασιών και όχι μόνο στην φάση της ειδικότητας του οικοδόμου, η δε μείωση κατά φάση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% ανεξάρτητα με το εάν στις εργασίες απασχολούνται περισσότεροι του ενός οικοδόμοι (κύριος του έργου ή κύριος του έργου και πρώτου βαθμού συγγενείς του).
  Πιστεύω να σε κάλυψα, για περισσότερες πληροφορίες στο αντίστοιχο topic για την προσωπική απασχόληση στα Ιδιωτικά οικοδομικά έργα.
  http://ikaetam.forumgreek.com/forum-f10/topic-t49.htm

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:05 pm