ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες, νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους που αφορούν τη διαχείριση των οικοδομοτεχνικών έργων και τη διαδικασία ασφάλισης των εργαζομένων σε αυτά. Το Forum επανενεργοποιείται και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά


  Πολεοδομικές έννοιες

  Μοιραστείτε
  Admin
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 134
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/11/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : ΝΙΚΑΙΑ

  Πολεοδομικές έννοιες

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Νοε 22, 2009 2:58 am

  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ: Για την κατανόηση της μεθόδου υπολογισμού των ημερών εργασίας με χρήση των συντελεστών των πινάκων 1 και 2 του άρθρου 38 του Κ.Α. του ΙΚΑ, διευκρινίεται η σημασία μερικών πολεοδομικών εννοιών:
  α) Φέρουσα κατασκευή είναι το τμήμα του κτιρίου που μεταφέρει άμεσα ή έμμεσα στο έδαφος τα μόνιμα και ωφέλιμα φορτία του κτιρίου, καθώς και τις επιρροές γενικά των δυνάμεων που ενεργούν σ' αυτό.
  β) Ρilotis (πυλωτή) είναι το ισόγειο ενός κτιρίου, όταν αυτό, στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι ελεύθερο από διαχωριστικούς τοίχους.
  γ) Υπόγειο είναι ο όροφος ή τμήμα ορόφου, του οποίου η οροφή βρίσκεται έως 1,50 μ. ψηλότερα από την οριστική (φυσική ή διαμορφωμένη) στάθμη του εδάφους.
  δ) Στεγασμένοι χώροι στάθμευσης είναι οι στεγασμένοι χώροι που χρησιμοποιούνται για στάθμευση οχημάτων. Οι χώροι αυτοί μπορεί να αποτελούν τμήμα ενός κτιρίου (π.χ. να βρίσκονται στο υπόγειο του) ή να είναι αυτοτελές κτίριο.
  ε) Ημιυπαίθριος χώρος είναι ο στεγασμένος χώρος, του οποίου η μία τουλάχιστον πλευρά είναι ανοικτή προς κοινόχρηστο χώρο (δρόμο, πλατεία, κλπ.) ή τους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου και οι υπόλοιπες πλευρές οριζονται από τοίχους ή κολώνες.
  στ) Ακάλυπτος χώρος ή ακάλυπτη επιφάνεια ή περιβάλλων χώρος είναι ο χώρος του οικοπέδου που δεν καλύπτεται από κτίρια.
  ζ) Διαμόρφωση του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου είναι το σύνολο των κατασκευών που γίνονται στον ακάλυπτο χώρο για τη διαμόρφωση του (περίφραξη, κηποτεχνικά έργα, δρόμοι πεζών και αυτοκινήτων, διακοσμητικές κατασκευές, διαμόρφωση υπαίθριων χώρων στάθμευσης, κλπ.)
  η) Χώροι βοηθητικής χρήσης είναι οι χώροι που δεν προορίζονται για παραμονή ατόμων (έστω και ενός) επί δύο τουλάχιστον ώρες το εικοσιτετράωρο και, έναντι των χώρων κύριας χρήσης, είναι κατασκευαστικά απλούστεροι (όπως μηχανοστάσια, επαγγελματικές και γεωργικές αποθήκες, σταύλοι, κλπ.) (Εγκ. 7/93, 16/97).

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 23, 2019 10:36 pm